Captura de pantalla 2021 12 01 a las 15.08.28

La Cámara de Comercio Hispano-Sueca ofrece prácticas para el año 2022

Si hablas sueco de forma fluida y tienes interés en hacer prácticas con nosotros, consulta aquí toda la información (en sueco): 

Svensk-Spanska Handelskammaren i Madrid erbjuder praktikplats 2022

Vi öppnar nu upp ansökan för praktik som Marknadsassistent hos oss på Svensk-Spanska Handelskammaren. Vi söker två olika profiler hos våra marknadsassistenter, en person med Business/Handelsprofil, och en person med Medieprofil. Nedan följer mer information.

Handelskammaren erbjuder återkommande praktikplatser på vårt kontor i centrala Madrid, en utmärkt möjlighet att få vistas i en internationell miljö samtidigt som man får relevant arbetslivserfarenhet och en inblick i spanskt näringsliv och svensk-spanska handelsrelationer. Som praktikant har du direktkontakt med Handelskammarens medlemmar, kunder och samarbetspartners och är ansiktet utåt för Handelskammaren vid möten och event. En stor del av arbetet består av att sälja och marknadsföra våra medlems- och affärstjänster, vilket gör att personen vi söker bör vara utåtriktad och ha lätt för att knyta nya kontakter.

Praktisk information:

Plats: Madrid och online

Flex work: (70% på plats, 30% distansarbete)

Praktikperiod: 6–12 månader

Heltid: Måndag till fredag kl. 09.00 – 18.00

Start: Januari/februari 2022

Profil 1. Marknadsassistent med Business/Handelsprofil

Som marknadsassistent hos oss på Handelskammaren får du relevant arbetslivserfarenhet samt inblick i spanskt näringsliv och svensk-spanska handelsrelationer. Arbetsuppgifterna innefattar både administrativa, analytiska- och kreativa uppgifter. Du kommer dagligen att arbeta med konsultuppdrag inom internationalisering och exportservice (marknadsanalyser, mötesagendor, kontakt med kunder, översättningar, marknadsstudier, etc.), samt administrativa uppgifter (fakturering, uppdatering av databaser och kontaktlistor). Du kommer även att få medverka i olika aktiviteter såsom seminarier, webinars och event vi anordnar tillsammans med våra medlemmar och samarbetspartners.

Vi önskar att du som söker;

 • Studerar eller innehar en Bachelor eller Master inom Ekonomi, Business Administration, Handel, Marknadsföring, Kommunikation eller liknande
 • Är flytande i svenska och har mycket goda kunskaper i spanska samt engelska i både tal och skrift
 • Har en stark säljprofil (säljerfarenhet är meriterande)
 • Har utlandserfarenhet (meriterande)
 • Är utåtriktad, självständig, kreativ, strukturerad, initiativrik och flexibel
 • Är organiserad, analytisk och strukturerad

Profil 2. Marknadsassistent med Medieprofil

Som marknadsassistent med Medieprofil får du arbetslivserfarenhet som innefattar både administrativa och kreativa uppgifter. Du kommer att arbeta med Handelskammarens dagliga sysslor vilka bland annat innebär uppdatering av hemsidan, utformning av vårt digitala nyhetsbrev samt design av inbjudningar och dylikt. Du kommer även att medverka i olika aktiviteter såsom seminarier, affärsluncher och möten tillsammans med medlemmar och/eller samarbetspartners. Om du går vidare i rekryteringsprocessen kan vi komma att be dig om arbetsprov för att visa din tidigare kunskap inom utformning av grafiskt material.

 • Studerar eller innehar en Bachelor eller Master inom medie- och kommunikationsvetenskap, marknadsföring, IT eller liknande
 • Goda kunskaper inom Photoshop (kunskaper inom InDesign, webbdesign, marknadsföring via kreativa lösningar och/eller videodesign är meriterande)
 • Erfarenhet av Joomla och MailChimp är meriterande
 • Mycket goda kunskaper i spanska och engelska i tal och skrift
 • Är utåtriktad, självständig, kreativ, strukturerad, initiativrik och flexibel
 • Utlandserfarenhet är meriterande

Praktikplatserna är oavlönade, men vi på Handelskammaren assisterar dig i sökandet av olika stipendier och bidrag, som till exempel Erasmus+ för traineeships eller CSN om du genomför praktiken inom ramen för dina studier. Notera att det också går bra att ha avslutat studierna för att söka praktiken.

Du är välkommen med din ansökan som bör bestå av CV och personligt brev (max en A4) på svenska eller spanska. Maila vår medarbetare Rebecka Svensson på rebecka.svensson@cchs.es och berätta varför du vill praktisera på Handelskammaren, vilken av nämnda praktikperioder du är intresserad av och vilken av positionerna du söker till.

Sista ansökningsdag: 25 januari 2022. Ansökan skickas till rebecka.svensson@cchs.es

 

Compartir: